Visi baharu kerajaan Perak: Exco

Visi baharu kerajaan Perak: Exco

Visi baharu kerajaan Perak: Exco

Visi baharu kerajaan Perak: Exco

berjayatrader.com – Penubuhan kerajaan bersama BN disifatkan suatu landskap baharu yang akan mengukuhkan kestabilan politik dan bukannya resipi bencana seperti didakwa Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Perak, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu.

Exco Perak, Datuk Seri Dr Mohammad Nizar Jamaluddin berkata, sebagai satu pasukan, kerjasama itu dilihat dapat menentukan hala tuju kebaikan negeri.

“Itu pandangan beliau (Ahmad Faizal) sendiri. Kita sudah alami kemelut ini sekian lama barangkali resipi ini bukannya yang buruk.

“Saya yakin jika kerjasama antara Pakatan Harapan (PH) dan BN khususnya Exco-exco itu, ia tidak memustahilkan kerajaan kukuh yang dapat memberi jaminan kepada pelabur asing, orang luar dan rakyat sendiri,” katanya ketika ditemui selepas mengangkat sumpah jawatan sebagai Exco di Istana Iskandariah pada Selasa.

Beliau mengulas mengenai kenyataan Ahmad Faizal yang menyifatkan keputusan BN menubuhkan kerajaan bersama PH pada Isnin sebagai satu resipi untuk bencana selain semata-mata untuk kekal berkuasa.

Menurut bekas Menteri Besar Perak itu, formula baharu yang dibentuk ini akan dilaksanakan sebaiknya demi kebaikan rakyat.

“Inilah realiti politik baharu. Kita sudah lupakan segala perkara yang menyebabkan perselisihan faham serta merugikan kepada rakyat.

“Kita rasakan inilah kerajaan BN, PH yang boleh membela serta meningkatkan semula ekonomi, sosial dan perkara-perkara lain,” katanya.

Sekian artikel dari berjayatrader.com, jika anda ingin mendapatkan pendapatan tambahan, anda boleh melabur dalam perdagangan di platform dagangan terbaik di Asia, seperti Tradesia Malaysia. Dengan Tradesia Malaysia, anda boleh mendapat keuntungan maksimum hanya dengan modal yang minimum. Apa tunggu lagi Mari buat akaun Tradesia anda sekarang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *